maanantai 27. helmikuuta 2017

Something good in every day

Tämän viikon keskiviikkona tulee täyteen kuukausi siitä, kun lähdin seikkailemaan tänne Atlantin toiselle puolelle. Vaikka ekat viikot tuntuivat välillä kuluvan vähän hitaammin, tuntuu kuukausi nyt kokonaisuudessaan kuluneen yhdessä hujauksessa!

Viikot ovat vierähtäneet lähinnä opiskelujen parissa, mutta viikonloppuisin on ollut ihana reissata ja päästä välillä pois kampukselta. Täällä tosiaan julkinen liikenne loistaa poissaolollaan, joten ilman omaa autoa on todella vaikea päästä lähtemään minnekään. Onneksi meillä on muodostunut pieni porukka, jonka kanssa olemme nyt tehneet pari reissua. Auton vuokraaminen on täällä suosittua ja siksi myös erittäin edullista. Isommalla porukalla se tulee paljon esimerkiksi uberia halvemmaksi. 

Ensimmäisen reissumme teimme pari viikkoa sitten Richmondiin. Richmond on siis Virginian osavaltion pääkaupunki ja täältä Ashlandista sinne ajaa noin vartin verran, jos ei ole ruuhkaa. Richmond koostuu erilaisista districteista ja ensimmäisen reissumme vietimme pääosin Carytown-nimisellä alueella. Carytownia povataan Yhdysvaltojen uudeksi hittikohteeksi, sillä se on todella värikäs, rento ja hipsterimäinen kaupunginosa. Koko alue on täynnä upeita graffiteja ja värikkäitä pieniä taloja. Carytownissa on kuulemma myös koko Richmondin paras ravintolavalikoima. Lisäksi se on täynnä ihania, uniikkeja pikkuputiikkeja ja söpöjä kahviloita. Ihastuin todenteolla tähän kaupunginosaan! Tutustuimme seutuun lähinnä kävelemällä ja kävimme syömässä erittäin hyvässä japanilais-aasialaisessa fuusioravintolassa nimeltä Sticky Rice. Aikamme käppäiltyämme lähdimme ajelemaan kaupungin toiselle laidalle. Meillä oli onneksemme mukana eräs paikallinen opiskelija, joka esitteli kaupunkia ja ohjasi meidät kaikkiin mielenkiintoisiin paikkoihin. Yksi näistä oli alue nimeltä Belle Isle. Tämä alue oli siis osa joesta, joka on lähes kokonaan tältä kohdalta kuivatettu. Paikka on erityisen suosittu ulkoilijoiden keskuudessa, mutta kuvattiin siellä esimerkiksi myös musiikkivideoita. Alueelle laskeuduttiin pitkiä portaita pitkin ja sitten vain kiipeiltiin ja käveltiin ''joen pohjassa''. Belle Isle on myös siitä mielenkiintoinen, että siellä on paljon isoja vesilammikkoja, sekä erilaisia kivimuodostelmia, joista voi kehittää omia kulkureittejä. Todella upea paikka varsinkin kun sää vielä suosi.
Belle Isle
Otoksia Richmondista, kuvassa myös japanilainen vaihtari Yukie




















Seuraavana viikonloppuna suuntasin uudestaan Richmondiin, mutta vähän erilaisella kokoonpanolla. Sain nimittäin vieraakseni ystäväni Emilian, joka tällä hetkellä on yliopistovaihdossa Kanadassa. Oli ihana saada tuttuja kasvoja tänne paikan päälle. Perjantai-illan otimme ihan rennosti, mutta lauantai-aamuna lähdimme jo hyvissä ajoin seikkailemaan Richmondiin. Vierailimme aluksi Carytownissa ja kävimme syömässä kuuluisat kuppikakut, jotka maistuivat taivaalliselta! Sitten lähdimmekin jo suuntaamaan itse downtowniin, jossa oli tiedossa hulppeita nähtävyyksiä. Taas tuli kyllä huomattua se, että käveleminen on täällä aika hankalaa. Etäisyydet olivat melko pitkiä ja kyseinen lauantai oli vielä hellepäivä ja aurinko porotti koko ajan pilvettömältä taivaalta. Saavuttuamme määränpäähämme eli Capitol-kukkulalle, olimme niin poikki, että paluumatkalle otettiin suosiolla uber. Mutta nähtävyydet oli hienoja ja toisaalta kävellessä näki myös paikkoja ihan erilailla kuin auton ikkunasta. Illalla sitten menimme syömään uuteen pizzapaikkaan, joka on avattu tähän yliopiston lähelle. Koko viikonlopuksi sattui todella hyvät kelit, joten sunnuntaina rentouduimmekin lähinnä ulkosalla aurinkoa ottaen ja jogurttijätskiä syöden ennen kuin Emilia suuntasi kohti uutta määränpäätä :)
Eilen eli sunnuntaina lähdimme taas reissaamaan vaihtariporukalla. Vuokrasimme auton ja lähdimme ajelemaan kohti Williamsburgin premium outletteja. Williamsburgiin täältä ajeli reilussa puolessa tunnissa ja koko päivä menikin kauppoja kierrellessä. Outletit ovat täällä hyviä ja erityisesti jenkkimerkkejä kuten Timberlandia, Hilfigeria ja Skechersiä saa vähintään puolet halvemmalla kuin Suomessa. Tulikin tehtyä muutamia erittäin hyviä löytöjä. Williamsburgiin pitää lähteä reissaamaan vielä uudestaan, sillä itse kaupunki on historiallisesti merkittävä ja siellä myös on paljon hienoja nähtävyyksiä.

Kaiken kaikkiaan oleskelu täällä on sujunut suhteellisen hyvin, vaikka tietysti aina välillä tulee kotikaipuuta. Loppujen lopuksi tämä kevät on todella lyhyt aika ja jos se menee yhtä nopeasti kuin esimerkiksi viime viikko niin kiire tulee nähdä ja tehdä kaikkea suunniteltua!
Lisää kuvia koulun ruoasta
Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti